IHW

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte

Over IHW

 

Het IHW is een erkende stamboekvereniging, opgericht in 1998.
Het doel van de verenging is het behouden van de oude genen van de zwaar warmbloedpaarden die in Nederland voorkwamen tussen 1920 en 1960.
Het IHW is een rasfokkerij en heeft verschillende registers binnen het stamboek. De werkzaamheden en de diensten die het stamboek uitvoert zijn ten dienste van de leden.
Daarnaast is het stamboek gemandateerd om o.a.  paspoorten uit te geven aan niet leden. Dit is een dienst in het kader van de verplichte identificatie en registratie voor alle paardachtigen.

Voor de leden worden de specifieke stamboekzaken gedaan zoals het registreren van betrouwbare afstammingsgegevens en het vaststellen van het percentage oude genen dat in de afstammingslijn zit.
Bij opname in het stamboek worden belangrijke gegevens zoals schofthoogte, pijpomvang, kleur en behaalde primeringen geregistreerd. Op de hengstenkeuring worden hengsten geselecteerd voor de fokkerij die voldoen aan de eisen die het stamboek stelt.
Het IHW geeft het verenigingblad “t peerd” uit. Hierin wordt u geïnformeerd over de ontwikkelingen in de paardensector, ontwikkelingen in de fokkerij en zaken als beleid.
Ook zaken die met het welzijn van uw paard te maken hebben, zoals voeding, weide, veterinaire aangelegenheden komen aan de orde.
Geboortes en uitslagen van keuringen worden natuurlijk ook vermeld.

 

Waarom lid worden van het IHW en wat betekent dat voor u?

Als u lid wordt van het IHW, kunt u uw paard laten opnemen in één van de registers van het IHW.
U kunt tevens uw veulens laten registreren en deel laten nemen aan keuringen voor opname in het stamboek en primering. U werkt hiermee aan het behouden van een paardenras dat onze voorouders met zorg hebben geselecteerd op betrouwbaarheid, karakter, werklust, en soberheid.
U kunt deelnemen aan bijeenkomsten die de regio commissies organiseren en u ontvangt het verenigingsblad ’t peerd.

Na aanmelding als lid ontvangt u een nota om de contributie te voldoen en kunt u daarna gebruik maken van de faciliteiten van de vereniging. 

Klik hier voor het aanmeldformulier

 

 

 

 

 

koepelfokkerijAangesloten bij de Koepel Fokkerij

logosrpKlik op logo voor downloaden Gidsvoor Goede Praktijken