IHW

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte

Zaterdag 20 Augustus 2016

 Regionale keuring te Didam

Een mooie dag voor een merrie / veulen keuring.

Er waren 6 veulens aanwezig waarvan 2 hengsten en 4 merries.

lanarona van de landhorst en naronaZo waren er 3 veulens (Lilly van de Landhorst, Lars van de Landhorst, Lanarona van de Landhorst) van de hengst Deifeldts Liberty (vader Deifeldt), dit waren de eerste nakomelingen van deze nog zeer jonge hengst, die nu al een zeer goede indruk gaf op zijn nakomelingen, alle 3 de veulens hebben goede beweging en een heel fijn, meegaand karakter.  Lilly van de Landhorst was het jongste veulen van de dag en werd deze dag alleen getoond.

Laritas van de Landhorst (vader Deifeldt) en Liberty (vader Abrilons Flynn) zijn mooie veulens, goede uitstraling en goede beweging.

De  bonte Belfire (vader Mocart) is een nieuwsgierig merrieveulen met goede beweging.belfire

Alle veulens hebben een eerste premie behaald.

Tevens waren er 5 paarden voor opname stamboek om te keuren.

De ruinen Alano en Amstein, beide zonen van de hengst Abrilon. Ondanks dat ze beide zeer verschillend waren qua type, hadden beide ruinen goede ruime gangen, sterk en droog beenwerk.

De 3 jarige Icara (vader Abrilon) is een mooie jeugdige verschijning.

De schimmelmerrie Britt van de Lesliehoeve  (vader Casco) heeft ruime gangen, droog beenwerk. Een pittige , mooie merrie met een super karakter.

 

haronaDe merrie Harona (vader W.V. Saron) is een mooie merrie, mooi aansprekend hoofd. Deze merrie  heeft dezelfde moeder ( Narona ) als Lanarona van de Landhorst waar de verwachting van dit veulen erg hoog is.

Deze Keur preferente prestatie merrie Narona (ook de moeder van de hengst Abrilon en Deifeldt) won als 3 jarige de hoogste ibop en de Hartochbokaal en is tevens de stammoeder van stal Landhorst.

Met dank aan de fotografie, ook om de foto’s  weer zo snel op de Facebook pagina van het IHW te plaatsen.

Het bestuur van het IHW bedankt Dhr. F. beursken van stal Landhorst voor het gebruik van de mooie accommodatie en de fijne samenwerking van deze geslaagde dag.

Het IHW bedankt Mevr. J. Kleintjes  en alle vrijwilligers voor hun inzet en enthousiasme .

 

 

 

 

                9 juli   2016

Regionale keuring te Wijdewormer

      Een prachtige dag voor de paarden om een keuring te houden

Niet te warm en niet te koud.

 

Maar liefst 2 hengstveulens en 6 merrie veulens werden er voor de jury getoond.

Alle veulens hebben een eerste premie behaald. Een schitterend resultaat.

Zowel het hengst veulen Urban( vader Ulion)  en Limited Edition van Nieuwland  ( vader Louis) zijn uitgenodigd voor de nationale keuring in Zwolle.

 Ook de merrieveulens Miss Moneypenny van Nieuwland  en Steel stables Midnight beide kampioen in hun categorie van vader Mocart mogen terugkomen.

Zo ook de dames Lynn van Nieuwland ( vader Louis) en Lavendel van Nieuwland ( vader Louis) kunnen door naar Zwolle.

Moeder van Lynn van Nieuwland de merrie Ulandra ( van Celano) heeft zelf het ster predikaat gehaald, ook de merrie Joline behaalde genoeg punten voor ster.

Eigenaren van bovengenoemden veulens ontvangen een uitnodiging voor de nationale  keuring op 3 september 2016 te Zwolle.

Drie dames waagden de verrichtingsproef te rijden. Waarvan twee uiteindelijk slaagden.  Lisa Verschoor met Femmika  Patricia Kriek Hes met de merrie Patricia ( Puk) en Jet Karten met de merrie Junarla.

Klap op de vuurpijl was een prachtige stukje rijkunst van de  grand prix hengst Roman Lifestyle en zijn ruiter Keoma Zondag.

Eigenaar Luc Salfischberger mocht samen met Keoma Zondag het predikaat ontvangen voor deze hengst . Preferent verklaard en goedgekeurd voor het leven.

Op grond van de sportprestaties van zowel deze hengst als zijn nakomelingen

Ook Bon Ami en eigenaar Sjaak Hoedjes mocht dit predikaat in ontvangst nemen.

Roman

roman livesteyle

Bon Ami Preferent

bon ami preferent 043 003

 

 

De inmiddels gecastreerde  Louis werd opnieuw beoordeeld en behaalde een mooi resultaat. Dit mooie dier behaalde een score van maar liefst 85.5 punt.

Bolero een nakomeling van de preferent verklaarde hengst Bon Ami behaalde eveneens zijn sterpredikaat.

Jaap Zandvliet kreeg van de jury een speciale prijs De EREPRIJS voor het veulen met het beste karakter Lavendel van Nieuwland. 

Kortom een geslaagde dag .

 

Volgende regionale keuring op Stal LANDHORST, Didam

Komt allen en moedig de fokkers van deze geweldige paarden aan.

 

Speciale dank aan de fotografe die de foto’s zo razendsnel op de facebook pagina van het IHW heeft geplaatst. (IHW studbook of stal nieuwland)

 

Het bestuur van het IHW bedankt familie Zandvliet voor het gebruik van de mooie accommodatie en de fijne samenwerking van deze geslaagde dag.

Namens het IHW en familie Zandvliet : iedereen bedankt voor de inzet en enthousiasme.

 

 

koepelfokkerijAangesloten bij de Koepel Fokkerij

logosrpKlik op logo voor downloaden Gidsvoor Goede Praktijken